Hva er Kilonga?

Kilonga er en sosial bedrift. Det betyr at vi bruker vanlig forretningslogikk - inntjening og overskudd - som veien mot vårt sosiale mål som er å sikre et skoletilbud for vanskeligstilte barn på Madagaskar. Sting for sting. 

KOMPETANSEDELING

Norske bunadstilvirkere kurser gassiske syersker i bunadsøm. De passer på at mønstrene broderes korrekt i følge tradisjonen vår.

JOBBSKAPING

Syerskene får dobbel lønn i forhold til lokal industri-standard. Bli kjent med dem som broderer bunader på Madagaskar her!

 

 

SOSIALT ANSVAR

MERKING

Vi liker å holde det personlig.  Derfor legger sydamene ved et slags personlig visittkort med hvert broderi. 


Hvorfor bunad?

Alle vil ha bunad samtidig som færre og færre broderer selv. Og om de som broderer skulle fått vanlig norsk timelønn for arbeidet, ville den ferdige bunaden blitt så dyr at ingen hadde hatt råd til å kjøpe den. Idag er det ikke lenger en hemmelighet at mange bunader produseres (helt eller delvis) i land med lavere lønningsnivå enn i Norge.

 

 

Dermed har en stor del av bunadnæringen beveget seg fra idealisme til kommersialisme. Og det er mange bunadbrukere, tilvirkere og forhandlere som synes fokuset på profitt krasjer med de verdiene bunadene våre egentlig symboliserer. Vi må kunne fortsette å bære bunadene våre med stolthet selv om deler av håndarbeidet gjøres i andre land enn i Norge.


STØTTESpillere

 Kilonga fikk i 2017 og 2018 tildelt konsulenthjelp til sosial bedriftsutvikling fra Prosperastiftelsen til en verdi av en halv million kroner. Prosperastiftelsen omtaler Kilonga som en av Norges mest innovative sosialentreprenører!