Hva er Kilonga?

Kilonga er en sosial bedrift. Det betyr at vi bruker vanlig forretningslogikk - vi jobber med utvikling av tjenester folk har bruk for, produserer for inntjening, og jobber mot å få inn et overskudd - som veien mot vårt sosiale mål som er å bidra til utdanning for vanskeligstilte barn og unge på Madagaskar. Sting for sting!

Kompetansedeling

Vi har fått opplæring av norske bunadstilvirkere, og utøver alle de tradisjonelle broderi- og sømteknikkene som er med på å gjøre den enkelte bunaden til det håndverket den er, på riktig måte. 

Jobbskaping

Sydamene våre får timebetalt, og god lønn for arbeidet sitt. De trives med 40-timers arbeidsuke og gode arbeidsforhold. De har selv bestemt at de bare vil ha kvinnelige kollegaer. Girl power!

 


Åpenhet

Det tar mellom 80 og 250 timer å brodere en bunad, alt etter hvilken modell det dreier seg om. Skjorte og annet tilbehør kommer utenom! Vi forteller deg både hvem som har brodert bunaden din, og hvor mange arbeidstimer som gikk med til jobben.

Sosialt mål

Målet vårt er å bidra til at så mange barn og unge som mulig på Antsirabe kan få et skoletilbud gjennom salget av våre tjenester. Vi investerer hele vårt overskudd i driften til en fantastisk privatskole vi har kjent og samarbeidet med i over 25 år. 


Hvorfor bunad?

Alle vil ha bunad samtidig som færre og færre broderer selv. Og om de som broderer skulle fått ordinær norsk timelønn for arbeidet, ville den ferdige bunaden blitt så dyr at ingen hadde hatt råd til å kjøpe den. Idag er det ikke lenger en hemmelighet at mange bunader produseres (helt eller delvis) i land med lavere lønningsnivå enn i Norge. Omtrent 70% av alle bunadene som selges i 2020, er helt eller delvis sydd utenfor Norge.

 

Dermed har en stor del av bunadnæringen beveget seg fra idealisme til kommersialisme. Og det er mange bunadbrukere, tilvirkere og forhandlere som synes fokuset på profitt krasjer med de verdiene bunadene våre egentlig symboliserer. Vi må kunne fortsette å bære bunadene våre med stolthet!


STØTTESpillere

Kilonga fikk i 2017 og 2018 tildelt konsulenthjelp til sosial bedriftsutvikling fra Prosperastiftelsen til en verdi av en halv million kroner. Prosperastiftelsen omtaler Kilonga som en av Norges mest innovative sosialentreprenører!

 

Agenturer.no er en møteplass for selvstendige agenter og selskaper. De har støttet Kilonga med søk etter salgsagent og nye forretningspartnere.