Kilonga - Solidaritet i hvert sting


Kilonga Søm & Solidaritet AS er et norsk, ideelt foretak som skaper arbeidsplasser for syersker på Madagaskar gjennom formidling av broderi- og sømtjenester. Vi broderer og delmonterer bunader, bunadskjorter og tilbehør til bunad. 

 

Kilonga er et gassisk ord for barn. Det også er et ord som brukes venner imellom som et uttrykk for samhold og solidaritet på Madagaskar, så vi syntes det passet for oss. Vårt bidrag til lokale skoleplasser er ikke en liten del av virksomheten vår, men hele selskapets formål. 100% av overskuddet vårt går til en privatskole for 600 vanskeligstilte barn på produksjonsstedet.

  

Vi jobber på bestilling for større forhandlere i og utenfor Norsk Flid, selvstendige bunadstilvirkere og privatkunder. Trenger du hjelp til bunadsproduksjonen eller et annet broderi og søm-prosjekt, og liker tanken på å gjøre en forskjell?

 

Skriv en mail til karianne@kilonga.no, så ser vi hva vi kan få til sammen :-)

Tilbakemeldingene under er hentet fra vår Facebookside.

"Hele konseptet er fantastisk, og sømmen er bare førsteklasses. Har nettopp fått ferdig forklesett til et barnebarn fra dere. Nydelig. Anbefaler til alle som skal ha."

 

- Paula Moland

"Nydelig utført arbeid, de damene kan virkelig brodere! Et fantastisk flott prosjekt en støtter ved forklesett til bunad. Lykke til!!!"

 

- Lene Torstensen Løvdal

"Fikk gleden av å besøke Kilonga - fairtrade bunadsøm i sommer. En flott opplevelse! Gleden, entusiasmen og stoltheten over det arbeidet som ble gjort var stor. Og det var virkelig flott håndarbeid. Skolen holdt på med utbygging. Det er virkelig mange barn som får glede av det arbeidet Kilonga gjør. Veldig bra!"

 

- Judith Nordanger

 "Det var ei stor ære å besøke systua, både dei flinke damene og sjå det nøyaktige arbeidet dei gjer. Viktig at det er ein trygg arbeidsplass for kvinner. Tenk dei syr Sunnmørsbunad :-) Viktig bidrag for å gjere kvardagen litt lettare. Takk til Karianne for ein super innsats..."

 

- Anne Kristin Vik Bruns

 "Spennende å ha besøkt skolen og bunadsstuen Kilonga sist høst. Spennende å møte 500 elleville og glade barn som synes det er flott å få en mulighet til skikkelig utdannelse. Og bunadssømmen er av beste kvalitet."

 

- Jan Gunnar Grude

"Helt fantastisk broderi på min datters bunad. Det var faktisk vanskelig å skille rettside og vrangstide. Dette var håndarbeid i særklasse."

 

- Sølvi Vestnes

"Veldig hyggelig å kunne besøke de dyktige damene som viste oss resultatet av godt håndarbeid. Det er godt å se at det blir skapt slike arbeidsplasser. Jeg heier på alle initiativ som kan gi Madagaskar sine innbyggere en lysere fremtid. Er overbevist om at Stavanger kommune må fortsette samarbeidet med Antsirabe i årene som kommer. Lykke til videre med bunadssyingen. Håper jeg får mulighet en gang å hilse på dere igjen :-)"

 

- Rune Askeland, bystyrerepresentant MDG Stavanger

"Nydelig broderi. Utrolig lærerikt for mitt barnebarn å høre om prosjektet og om hvordan hennes bunad blir "skapt"."

 

- Marian Olufsen

 "Var på en fantastisk reise på Madagaskar med Ravinala i sommer. Da besøkte vi verkstedet til Kilonga i Antsirabe. Det var både interessant og gledelig å oppleve fairtrade på nært hold. De ansatte er vanskeligstilte kvinner som nå jobber under fullverdige og trygge arbeidsforhold. Gassisk broderi anses å være i verdensklasse. Kvinnene på Kilonga bidrar virkelig til å opprettholde rennomèet. Et imponerende prosjekt!"

 

- Astrid Vormeland

"Jeg har nå mottatt min nye bunadsskjorte til Husflidens Rogalandsbunad, nydelig brodert på Madagaskar og montert på Jæren. Nå henger den klar til 17. mai her i Stavanger. Tusen takk!"

 

- Inger Johanne Røyseland

"Jeg gleder meg stort til å ha på bunad i år for første gang :-) fra Kilonga :-) og når jeg var og prøvde den hos skredderen, som har montert bunader i 30 år sa hun at broderiet var sjeldent vakkert, og det sier litt om en som har sett så mange bunader i årenes løp. Det samme sa de og på Nordaker Bunader når jeg viste det der. Og det samme sier jeg, som har brodert noen bunader bl.a. at det er et nydelig arbeid de utfører på Madagaskar!"

  

- Maibrit Madland

"Prospera er stolte av å jobbe med Kilonga! Etter VG`s avsløringer rundt bunad produksjon i lavkostnad-land gir de e idag en hel side til Kilonga :-D Kilonga skal drifte en barneskole på Madagaskar ved hjelp av etisk produserte bunader. Prospera skal gjøre det vi kan for å hjelpe denne fantastiske ideen :D"

 

- Prospera Network, konsulenttjeneste